vineri, 31 ianuarie 2014


Un pahar cu apă fierbinte îngheață mai repede în frigider decît unul cu apă rece.

Cel mai scump, dar si cel mai ciudat pat de pe planeta, creatie a arhitectului olandez Janjaap Ruijssenaars, costa „doar” 1.200.000 de euro. Datorita sistemului magnetic cu care este prevazut, patul pluteste la 40 de centimetri de podea si poate sustine o greutate de pana la 900 de kilograme.

Faxul a fost inventat in 1843 de Alexander Bain si a inceput sa fie utilizat abia in 1964. In prezent, odata cu dezvoltarea internetului, cea mai folosita metoda de transmitere a informatiilor scrisa este e-mailul.


Primul apel de pe un telefon mobil dateaza din 1973. Acesta a fost efectuat de catre Martin Cooper directorul general al diviziei Communications Systems din cadrul Motorola.Telefonul cantarea peste un kilogram si semana cu o caramida, dar era o noutate pentru acea vreme cand singurele telefoane mobile erau cele instalate de oamenii cu bani in automobile.

Ceasul de buzunar a fost inventat in jurul anului 1500 de catre Peter Henlein din Nurnberg, Germania.
   
Primul laptop comercial (oferit pentru cumparare) a fost Osborne1, produs in 1981. Acesta costa 1795 $ dar oferea un pachet software de 2000 $, pe langa configuratia hardware destul de avansata pentru acele timpuri: 64 kB RAM, procesor Z80 de 4 MHz si doua unitati floppy. 
Principalul avantaj al acestui notebook era, pe langa raportul pret-beneficii, faptul ca putea fi transportat usor cu ajutorul avioanelor comerciale, incapand sub scaunul pasagerilor. Principalul dezavantaj era dimensiunea foarte mica a ecranului: doar 5 inch.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu